Rammeavtale om leveranse av reiselivstjenester Kommunene inngår rammeavtale med Visit Telemark om leveranse av reiselivstjenester. Avtalen har en totalverdi på kr 3.500.000. Beløpet den enkelte kommunen betaler avhenger av…

Informasjon om reiselivsorganiseringa finn du i andre innlegg på vt-radet her:
Brev til rådmennene 6. februar 2017
Til Rådmennene
Som kjent er det utarbeidet en modell for organisering av reiselivet i Telemark, som kommunene har behandlet i 2016. Modellen går ut på at det skal være et selskap (visitTelemark AS) som skal tilby alle kommunene i fylket et spekter av tjenester for å utvikle, styrke, markedsføre og selge reiselivet i kommunene og fylket. De fleste kommunene har vedtatt at de ønsker å kjøpe en slik pakke med litt ulike behov.
En slik leveranseavtale hvor kommunen kjøper (eller får levert) ulike tjenester mot økonomisk godtgjørelse, er så lenge kommunen ikke har 100 % eierskap i hverken lokale destinasjonsselskap eller i visitTelemark AS forpliktet til å følge reglene om offentlig anskaffelse på lik linje med andre anskaffelser. Dette gjør også at om man ønsker å kjøpe tjenester fra visitTelemark, må det innhentes tilbud fra andre leverandører for så å evaluere og velge hvilket selskap som er den beste leverandør av disse tjenestene.
Denne prosessen er lik for kommunene i hele landet. En rekke kommuner i ulike regioner har for å arbeide mer samordnet og effektivt gått sammen og utarbeidet felles kravspesifikasjoner, anbudsdokumenter og avtaler om leveranser med den leverandør som er valgt. Dette har vist seg å være en meget arbeidsbesparende og forenklende prosess med godt resultat.
Telemark fylkeskommune har valgt å følge denne anbudsprosessen og er i disse dager ferdig med sitt anbudsdokument som skal legges ut.
Kommunene må følge samme prosedyre, hvor det vil være naturlig å utarbeide en felles kravspesifikasjon og felles anbudsdokument som beskriver hvilke behov kommunen har og hvilket tilbud som ønskes.
En tilsvarende prosess er gjennomført i Vestfold med fylkeskommunen og kommunene og legges ut på anbud i disse dager.
Vi har drøftet dette i rådmannsutvalget i Telemark der leder av rådmannsutvalget og rådmannen i Skien ble bedt om å ta initiativ til en slik prosess for kommunene og vi ønsker å orientere om det videre arbeidet med dette.
Til å bistå i denne prosessen er Eigil Rian, som har vært ansvarlig for hele den nasjonale strukturprosessen i Nærings- og fiskeridepartementet, stilt til disposisjon for å veilede kommunene til å gjennomføre en tilsvarende prosess i Telemark. Han har blant annet veiledet Vestfold i samme prosess. Anbudsprosessen vil også sikre kontinuitet og legger til grunn at det kan være rammeavtaler opp til 5 år som dekkes av samme anbudsprosess.
Vi mener dette ikke nødvendiggjør ny politisk behandling i kommunene, men vi sikrer at vedtakene gjennomføres innenfor gjeldende lovverk.
Rådmennene vil bli orientert nærmere om saken på KS-strategikonferanse i Vrådal 7. februar etter ordinært møte. Vi vil der orientere nærmere om framdriftsplan, med utkast til kravspesifikasjon, anbudsdokumenter osv.
Vi ønsker også at medlemmene i rådmannsutvalget i Telemark får fullmakt til å gjennomføre en felles anbudsprosess. Rådmannsutvalget har medlemmer som representerer kommunene i de ulike regionene i fylket og bør således være representative.
Med vennlig hilsen
Rune Lødøen, leder i rådmannsutvalget
Ole Magnus Stensrud, nestleder i rådmannsutvalget
Kontaktperson
Skien kommune koordinerer prosessen med anskaffelse framover.
Kontaktperson på dette er Lene Hysing. Ynskjer du kontakt, kan de nå ho på denne eposten: lene.hysing@skien.kommune.no